Hoe maak je een goede foto?

Heel simpel hoor

Streef naar heldere, gelijkmatige verlichting, geen schaduwen en een mooi vierkant beeld.
Hoe beter de kwaliteit van de foto, hoe beter uw product zal zijn. Kijk hieronder naar onze tips.

Fotografeer in buitenlicht

Een mooie dag met sluimer bewolking is ideaal. Regent het, ga dan aan een groot raam staan en doe de lichten binnen uit. Binnenlicht in combinatie met buitenlicht kan de kleuren beïnvloeden.

Referente tegel

Zorg dat de referentie tegel die zich aan de zijkant van het patroon bevindt mee in de foto zit. Deze helpt ons om de kleuren zo nauwkeurig mogelijk te reproduceren.

Geen gescande afbeeldingen

Maak een goed verlichte smartphone-foto van uw kunstwerk. We weten dat dit contra-intuïtief lijkt, maar vertrouw erop dat we meerdere duizenden hebben getest op ons proces en dat we u hierin niet verkeerd zouden sturen.

Helder Licht

De natuur biedt de beste, meest gelijkmatige lichtbron. Als het buiten niet nat of te winderig is, probeer dan buiten je foto te maken om een geweldige foto te maken! Gebruik alsjeblieft geen flitser en kijk uit voor schaduwen.

Geen rimpels

Dit kan een hele opgave zijn bij creatieve kinderen, maar probeer het papier zo vlak en kreukvrij mogelijk te houden.

Pas op voor vervaging

Zorg ervoor dat de foto mooi in focus en scherp is. Controleer nogmaals of uw cameralens vrij is van vlekken en vuil. Houd de sjabloon niet met de hand vast. Leg de sjabloon op of plak deze op een vlak, stevig oppervlak (geen ramen) in een helder verlichte ruimte.

Hoge resolutie

Huidige smartphones hebben een uitstekende resolutie. Alles boven de 5,5 MP werkt prima. Zorg ervoor dat alle afbeeldingen minimaal 2200 x 2200 pixels zijn, hoe groter hoe beter.

Sluiten en vierkant

Kom zo dicht mogelijk bij de sjabloon zonder enig deel van de illustratie of handtekening uit te snijden. Fotografeer niet vanuit een hoek of van veraf.

Geen Flash

Zet de flash van uw toestel uit. Het zorgt voor een overbelichting van de tekening.

Vlak en zonder perspectief

Zorg ervoor dat uw kunstwerk mooi vlak ligt en er geen vervorming in de foto zit.