Digitex is vooral stof bedrukken op rol:

Stoffen catalogus Digitex

Hieronder heeft u de lijst enkele populaire stoffen die we op voorraad hebben en kunnen bedrukken vanaf 1 meter.

Referentie Structuur Compositie Gewicht
22081 Voile 100 % katoen 42 gsm
22102 Popeline 100 % katoen Organic 120 gsm
43008 Satin 100 % zijde 80 gsm
43009 Twill 100 % zijde 60 gsm
43021 Habotai 9 MM 70 % katoen / 30 % zijde 35 gsm
22001 Twill 100 % katoen 210 gsm
60004 Single Jersey 97 % viscose – 3% lycra 175 gsm
62032 Tafta 100 % viscose – ecovero 70 gsm
62096 Satijn 100 % viscose – ecovero 90 gsm
11011 Warp knit – stof die niet rafelt 100 % polyester 210 gsm
82090 Popeline 100 % Bamboo 120 gsm

Download HIER de volledige lijst

Wat is digitaal textiel printen ?

Digitaal textiel printen is een moderne productiemethode waarbij digitale technologie wordt gebruikt om afbeeldingen, patronen of ontwerpen rechtstreeks op textielmaterialen te printen. Het principe is net zoals je papier inktjet printer thuis. Je werkt met 4 kleuren inktcartridges en een wit blad papier om de afbeeld op je computer scherm af te drukken op papier. Wel, bij digitaal textiel printen is het principe identiek. Echter bewerken we de stof dat de inkten binden met het textiel en gebruiken we textiel inkten zodat de stof nadien kan gewassen worden en verwerkt tot bevoorbeeld kledij.

Wat zijn de voordelen van digitaal textiel printen?

Snel:

Doordat digitaal textiel printen economisch is, kan er snel geleverd worden. We scannen uw ontwerpen om ze vervolgens te drukken op katoen of polyester weefsels, dit binnen +/- 2 weken.

Kleine oplages ? Jawel, en betaalbaar !

Doordat digitaal textiel printen ook in kleine volumes of metrages kan, is dit de ideale methode voor het aanmaken van stalen of voor het maken van eigen ontwerpen.
Eén stuk of 1 meter bedrukken met uw ontwerp ? Traditionele drukmethoden kunnen duur zijn voor kleine oplagen, maar digitaal printen maakt het betaalbaarder, zelfs voor kleine hoeveelheden. Neem contact met ons voor prijzen.

Onbeperkte creativiteit:

Originaliteit is de belangrijkste troef van digitaal printen tegenover conventioneel printen. Van elke foto en elk zelfontworpen dessin, kunnen wij uw mooiste bedrukt textiel maken.

Onbeperkt ontwerpen:

Bij digitaal textieldrukken is uw ontwerp onmetelijk.
Het ontwerp is onbegrensd in aantal kleuren en kan ettelijke meters in lengte zijn. Dit in tegenstelling tot het printen met sjablonen en kaders waarbij het patroon zich dient te herhalen.

Spelen met kleuren:

Bij digitaal textieldrukken kunnen er zachte kleurovergangen en dégradés geprint worden. Miljoenen kleuren kunnen er gevormd worden met dit procédé en zo zijn fotografische prints met felle kleuren mogelijk.

Minder verspilling:

Omdat digitaal printen het mogelijk maakt om ontwerpen op aanvraag te produceren, wordt er minder materiaal verspild in vergelijking met traditionele methoden waarbij grote hoeveelheden worden geproduceerd. Meer info vind je onder ons item Slow Fashion.

 

Kortom, digitaal textiel printen biedt ontwerpers een nieuwe dimensie.