Stof laten bedrukken met uw eigen ontwerp

 

Digitex heef al meer dan 17 jaar ervaring in het digitaal bedrukken van natuurlijke stoffen (katoen, zijde, viscose en linnen) en synthetische stoffen. We doen dit al jaren voor modehuizen, kunstenaars, theaterproducties, reclamebureau’s  en de projectmarkt. We realiseren hoogwaardige prints met intense kleuren op kwalitatieve stoffen die huishoudelijk mogen gewassen worden. Digitex staat voor:

  • Catalogus met meer dan 60 verschillende stoffen
  • bedrukken reeds vanaf 1 meter
  • drukken op katoen, zijde, viscose, linnen en polyesterstoffen
  • Bio, Ecovero en gerecycleerde stoffen
  • Snelle leveringen
  • Intern beperkte confectie mogelijkheid
  • Persoonlijk contact

BEL ONS op het nummer +32 (0)55 304 999

Of vraag een terugbel aan via E-Mail. We helpen u graag verder met uw project !

.

Hoe werkt het ?

Het principe is net zoals uw papier INKTJET PRINTER THUIS thuis.
Elke foto of ontwerp op uw computer kunnen wij rechtstreek op stof bedrukken.
Doordat wij het textiel voorbehandelen en gebruik maken van authentieke  textielkleurstoffen behalen we briljante kleuren en uitstekende echtheidseigenschappen.
Alle stoffen mogen nadien herhaaldelijk gewassen worden in huishoudelijke wasmachine volgens de wasvoorschriften.

 

Het Huwelijk van Slow Fashion en Digitaal Textiel Printen: Een Duurzame Alliantie

In een tijdperk waarin snelheid de norm lijkt te zijn, waarin trends komen en gaan met de snelheid van het licht, begint een tegenbeweging op te komen. Het heet ‘slow fashion’. Het is een beweging die streeft naar een meer bewuste, duurzame en ethische benadering van mode. Een integraal onderdeel van deze beweging is het gebruik van digitaal textiel printen, een innovatieve technologie die de deur opent naar nieuwe mogelijkheden voor creativiteit en duurzaamheid binnen de mode-industrie.

Wat is Slow Fashion?

Slow fashion is de tegenhanger van de fast fashion-industrie. In tegenstelling tot de ultrasnelle productiecyclus van fast fashion, moedigt slow fashion een meer doordachte en duurzame aanpak aan. Het gaat om het maken van kwalitatieve, tijdloze kleding, gemaakt om lang mee te gaan en geproduceerd met respect voor mens en milieu. Dit omvat het gebruik van ethisch geproduceerde materialen, eerlijke lonen voor werknemers en het verminderen van de milieu-impact van de kledingproductie.

Het Opkomende Tijdperk van Digitaal Textiel Printen

In de zoektocht naar duurzamere productiemethoden heeft de mode-industrie een bondgenoot gevonden in digitaal textiel printen. Deze technologie maakt het mogelijk om afbeeldingen en ontwerpen rechtstreeks op stof te printen met behulp van digitale printers, waardoor een breed scala aan kleuren, patronen en details kan worden gecreëerd met minimale verspilling van materiaal en middelen.

Traditionele drukmethoden vereisen vaak het gebruik van grote hoeveelheden water, chemicaliën en energie, wat een aanzienlijke impact heeft op het milieu. Digitaal textiel printen daarentegen vermindert het waterverbruik aanzienlijk en elimineert bijna volledig het gebruik van chemicaliën, waardoor het een veel milieuvriendelijkere optie is.

Bovendien maakt digitaal printen het mogelijk om op aanvraag te produceren, wat betekent dat er alleen wordt geproduceerd wat nodig is, waardoor overproductie en overtollige voorraden worden verminderd. Dit vermindert niet alleen de verspilling, maar maakt ook kleine productieruns en gepersonaliseerde ontwerpen haalbaar, waardoor een meer divers en uniek aanbod aan kleding ontstaat.

De Synergie tussen Slow Fashion en Digitaal Textiel Printen

Het is binnen deze context van duurzaamheid en innovatie dat slow fashion en digitaal textiel printen samenkomen. Slow fashion merken omarmen steeds vaker digitaal printen als een manier om unieke en hoogwaardige kledingstukken te produceren met minimale impact op het milieu. Door digitaal printen te gebruiken, kunnen ze experimenteren met verschillende ontwerpen en kleuren, zonder grote hoeveelheden voorraden te hoeven aanhouden.

Bovendien stelt digitaal printen slow fashion merken in staat om flexibeler te zijn in hun productieprocessen. In plaats van te moeten anticiperen op toekomstige trends en grote hoeveelheden vooraf te produceren, kunnen ze reageren op de vraag van consumenten en alleen produceren wat nodig is. Dit vermindert niet alleen de verspilling, maar verkleint ook de ecologische voetafdruk van het merk.

Daarnaast opent digitaal textiel printen de deur naar samenwerkingen tussen ontwerpers en kunstenaars, waardoor unieke en opvallende prints en patronen kunnen worden gecreëerd. Dit moedigt creativiteit en individualiteit aan, waardoor consumenten kunnen kiezen voor kledingstukken die een ware weerspiegeling zijn van hun persoonlijke stijl en waarden.

De Toekomst van Slow Fashion en Digitaal Textiel Printen

Als de consumentenbewustwording rond duurzaamheid en ethische mode blijft groeien, zal de vraag naar slow fashion en innovatieve productiemethoden zoals digitaal textiel printen naar verwachting ook toenemen. Merken zullen worden aangemoedigd om hun productieprocessen te heroverwegen en te investeren in technologieën die niet alleen de impact op het milieu verminderen, maar ook bijdragen aan een meer diverse, creatieve en inclusieve mode-industrie.

Het huwelijk tussen slow fashion en digitaal textiel printen belooft een veelbelovende toekomst voor de mode-industrie, waarin stijl, duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan. Als consumenten en merken blijven streven naar een meer verantwoorde en bewuste benadering van mode, kunnen we een verschuiving verwachten naar een industrie die niet alleen mooi is, maar ook ethisch en milieuvriendelijk.