Digitex diensten naar ontwerpers en textiel producenten

Digitaal printen maakt grote voor uitgangen in de textielwereld. Voornamelijk doordat het een antwoord biedt aan de eisen van de onbestendige fasion markt. Door voordelen als het drukken van gepersonaliseerde dessins, de snellere kleurwissel en de lage prepress kosten is digitaal textiel printen ontzettend populair geworden in de modewereld.Hieronder heeft een korte omschrijving die niet beperkend maar is een beschrijving waarvoor digitaal textielprinten voornamelijk aangewend wordt. De toepassingsmogelijkheiden van digitaal bedrukt textiel zijn immens. Contacteer ons om uw concept, idee of project te bespreken.


Sample printing:

Voor het aanmaken van samples als kleinere producties biedt digitaal printen de oplossing. Dankzij de snelle kleurwissels kunnen nieuwe ontwerpen snel en in verschillende kleuren gedrukt worden. Een paar meter drukken van elk ontwerp en een levering binnen de 2 weken vergemakkelijkt uw verkoop- en ontwikkelingsproces. Bovendien heeft u geen minimum afnames. wat het aantal rollen stof met onverkochte dessins.Short runs & unlimited desing prints:
Dankzij de ongelimiteerdheid in de herhalingspatronen en het aantal kleuren kunnen nieuwe ongekende designs ontworpen worden. De détails zijn ongeëvenaard in vergelijking met de klassieke drukmethodes (zeef en rotatie druk). Het risico van stock overschot kan bij digitaal textiel printen geminimaliseerd worden. We drukken een aantal prototypes (sample printing) en pas na de verkoop wordt de productie gestart. Het risiso op onverkochte stock is minimaal. Bovendien kan u het gamma aan kleur variaties vergroten zonder er een grote meerkost met verbonden is. We drukken tot 220 cm breedte op:
- katoel
- linnen
- zijde - polyester


Aanpassingen aan het ontwerp:
Onze CAD/CAM software biedt de mogelijkheid een uniek dessin te creëren vertrekkend van zowel een gescand dessin op papier, een dessin reeds bedrukt op weefsel of een reeds gedigitaliseerd dessin. Eenmaal het dessin gedigitaliseerd is kunnen wij het: verkleinen of (beperkt) vergroten, in rapport plaatsen, herkleuren en printen op weefsel. Hierdoor zijn dure ontwerpen of aanpassingswerken van uw dessin overbodig.
Digitex biedt een ruim gamma aan prepress diensten die verwant zijn met bedrukken. Meer op de pagina cad / cam.


Weave print:
Met het Waeve print pakket van Digitex wordt het weefpatroon digitaal (na)gemaakt, herkleurd en zeer fijn gedrukt op (uw) katoen of polyester. Het uitstekende dessin/ kleuraspect zal u niet ontgaan. Maand(en) lang
wachten op geweven samples met hoge prijskaartjes zijn uit den boze in onze huidige sneldraaiende economie. Dit digitaal gedrukt alternatief geeft een perfecte indruk van resultaat tussen een weefpatroon en zijn kleurcombinatie. Snel uw stalen zonder enige beweging van een weefgetouw !


Dtp (voor)behandeling:
Teneinde textiel digitaal te bedrukken dienen we vòòr het printen een coating op weefsel te brengen. Deze coating heeft tot doel:
1. uitvloeien van de inkten tegen te gaan
2. rendement van de kleurstoffen te verhogen
3. betere kleur en was echtheden te bekomen
4. fixatie van de kleurstoffen te bevorderen

Deze chemicaliën worden na het fixatieproces (stomen) uitgewassen waardoor het textiel opnieuw zijn oorspronkelijke textuur krijgt.


Textiel finishings:
Digitex stopt niet bij het bedrukken van textiel. We bieden een integrale textiel service aan. Meeste veredeling procédés kan u in kleine runs bij ons laten uitvoeren:
- Water & vuil afstotend
- Vlam vertragend maken
- Ontpappen en bleken van natuurlijke vezels
- Verzachten
- Antistatisch maken van polyester
- Antibacterieel en motvrij