Digitaliseren & bewerken van ontwerpen:

Onze CAD/CAM software biedt de mogelijkheid een uniek dessin te creëren vertrekkend van zowel een gescand dessin op papier, een dessin reeds bedrukt op weefsel of een reeds gedigitalizeerd dessin. Eenmaal het dessin gedigitaliseerd is kunnen wij het: verkleinen of (beperkt) vergroten, in rapport plaatsen, herkleuren en printen op weefsel. Hierdoor zijn dure ontwerpen of aanpassingswerken van uw dessin overbodig.
Digitex biedt een ruim gamma aan prepress diensten die verwant zijn met bedrukken.

Verkleinen of vergroten: onze software tools laten ons toe om een dessin, foto of eender welk digitaal bestand kwalitatief te vergroten. Dit tot 4 maal zijn oorspronkelijke grote voor high quality use en 8 maal voor vlaggen en mega banieren.

Kleurreducie en herkleuren: Een gescand dessin bestaat uit miljoenen kleurpixels. Door onze tools kunnen wij een dessin herleiden tot een aantal basiskleuren. Net zoals in de klassieke rotatiedruk. Vertrekkend van het kleurgereducceerd dessin kunnen wij elk kleur herinkleuren. De nieuwe kleuren kunnen afkomstig zijn van een pantone nummer of een kleur uit één van onze kleurboeken. Eens het ontwerp door onze sofware gesépareerd is kunnen wij snel kleurwissels uitvoeren. Zo kan u hetzelfde ontwerp in verschillende kleuruitvoeringen laten drukken.

Maken van herhalingspatronen: eenmaal uw dessin het juiste formaat en de juiste kleuren heeft plaatsen wij het in een herhalingspatroon zodat u de kleine runs of de proeven die u bij ons laat drukken, zonder enig probleem kan laten uitvoeren in productionele oplages bij uw rotatie of zeefdrukker.

Productie simulatie: Eenmaal het dessin digitaal klaar is, bedrukken wij deze op uw weefsel(s) of één van onze standaard weefsels. Dank zij al deze tools kunnen wij voor u samples en kleine runs maken die u tonen hoe een dessin er zal uitzien in productie. U hoeft niet langer dure sjablonen aan te schaffen voordat u één meter van een dessin heeft verkocht. Alsook de dure kleurswissels behoren tot het verleden aangezien er van kleur of dessin kan gewisseld worden met een aantal muisklikken.